marți, 29 septembrie 2015

VIDEO Transalpina, drum de muchie

Drumul Regelui, Poteca Dracului sau pur și simplu Transalpina nu-și pierde niciodată farmecul. Am traversat Parângul de vreo patru ori: pe vreme senină, pe ploaie torențială sau prin ceață și, cu toate acestea, nu m-aș sătura niciodată de vraja munților Parâng.

Anul trecut, șoseaua care ajunge pe aproape 2.200 de metri altitudine a fost, oficial închisă, neoficial a fost tranzitată de zeci de mii de mașini. Anul acesta, din august, a fost declarată oficial deschisă, însă în regim de șantier. 

Într-adevăr, au apărut balustrade pe o porțiune însemnată a șoselei, au apărut marcaje, indicatoare și asfaltul a fost pe alocuri reparat. Dacă vreți să vă bucurați de toamnă la 2.000 de metri, mai aveți o lună la dispoziție, drumul care străbate patru județe (Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba) se închide la 1 noiembrie.















Se spune că drumul, cu o lungime de 148 de kilometri, a fost construit de romani înainte de cel de-al doilea război daco-roman, în 104, cu intenția de a traversa munții spre cetatea din munții Orăștiei.

Apoi, în secolele ce au urmat, drumul a fost prea puțin utilizat, probabil cel mai des de ciobanii din zonă. În secolul al XX-lea, drumul a fost reînviat de Regele Carol al II-lea, care a dorit să aibă un drum strategic militar. Așa s-a decis în 1934 reabilitarea vechiului drum de la Novaci peste munți, spre Șugag.










În 1938, când a fost gata, drumul a fost inaugurat de Carol al II-lea, care l-a parcurs la volanul unui automobil de teren de la vremea aceea, alături de fiul său Mihai I și de prim-ministrul Gheorghe Tătărăscu și soția sa Arethia. De la momentul acela, drumul, cunoscut sub denumirea de Poteca Dracului, a devenit Drumul Regal sau Drumul Regelui.





În perioada comunismului, în 1967, un filmuleț de prezentare turistică a drumului Novaci-Șugag, drum care „urmează crestelor munților prin locuri de splendidă frumusețe”, surprinde frumusețea peisajelor de la volanul unei mașini mici.





Imaginile cu zăpadă pe crestele munților, potrivit informațiilor prezentate, sunt filmate în luna iulie, „când dumneavoastră vă topeați de căldură în București”.

Peste aproape 50 de ani, frumusețea drumului este aceeași, diferită fiind poate accesibilitatea. Dacă în 1967 drumul era pietruit, acum este asfaltat.





Enjoy!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu